İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Programı Gerçekleştirildi.

Akademik ve  idari personellerimiz ile öğrencilerimiz katıldığı program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programda, İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif ERSOY’un hayatı anlatıldı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Kürşat KORKMAZ yaptığı konuşmasında, Merhum Akif’in Milli Mücadeleye kattığı ruh ve yazdığı İstiklal Marşımızı anlayabilmenin yolunun onun hayatını anlamaktan geçtiğine vurgu yaptı.

Mehmet Akif ERSOY’un hayatını ve İstiklal Marşının kaleme alınışını konu alan  sunumu gerçekleştiren Öğr. Gör. Mustafa BÜYÜK; “ İstiklal Marşımızın ifade ettiği derin anlamlar, bayrağımızla ve tarihimizle olan ahengi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumdadır. Onun bu üstünlüğü, yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin milletin ruhunda yer alan derin ıstırabın tercümanı olmasından ileri gelir. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir yapıttır. Akif tarafından yazılıp milletimize armağan edilen İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmiştir” diye konuştu.

Eklenme Tarihi : 13-03-2019 14:07:05